De 3 risico’s bij onvoldoende valbeveiliging

Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken bij werken op hoogte, meestal bij oudere werknemers. Hun angst is vaak weggezakt, omdat het al jaren goed gaat. Dat is dus geen garantie! Daarnaast is het gevaar helaas nog niet geweken, wanneer je na een val bent opgevangen door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen… Wij zetten de drie belangrijkste risico’s voor je op een rij.

Lees verder

Drie methoden voor een schoon terras

Zo, de klus is geklaard en het nieuw opgeleverde terras ligt er prachtig bij. Precies zoals het moest worden; klaar voor de zonnige dagen! Maar moeder natuur denkt er anders over en gooit er haar eigen sausje groene aanslag, vlekken en oneffenheden overheen… niet helemaal hoe je het had bedacht!

Lees verder

Tips voor een gegronde keuze voor grondverf

Het is van belang dat je weet wat voor oppervlakken je wilt gronden en aan welke eisen de grondverf moet voldoen. Voor alle verschillende toepassingen zijn er andere producten beschikbaar. Wij zetten ze voor je op een rij.

Lees verder

Vallen en opstaan? Niet als je met rolsteigers werkt!

woensdag 24 juli 2019

Werken op hoogte, een dagelijks terugkerend item. Maar hoe ziet een goede voorbereiding eruit en wat moet je niet en vooral wél doen wanneer je op een rolsteiger werkt? Wij vertellen het je..

Lees verder

Veilig en gezond met de juiste werkkleding

donderdag 28 november 2019

Het lijkt eenvoudig, maar werkkleding moet aan veel eisen voldoen; kleding moet comfortabel zijn en tegelijkertijd voldoende bescherming bieden voor de werkzaamheden.

Lees verder

Tips om moeiteloos in beton te boren

donderdag 31 oktober 2019

Tips om moeiteloos in beton te boren Hoe lekker zou het zijn als boren voelt alsof je een mes in de boter steekt: moeiteloos en super efficiënt! Helaas voelt het vaak niet zo, vooral niet bij het boren in beton.

Lees verder

Voorkom scheuren in kitranden

donderdag 26 september 2019

Eén van de grootste ergernissen bij kitranden; het ontstaan van scheuren. Helaas zijn scheuren nog steeds niet in de mode, dus je wilt er alles aan doen om deze te voorkomen. Na het lezen van deze tekst weet je waar je rekening mee moet houden, zodat jouw kitranden er altijd strak uit zullen zien!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over Multizagen!

woensdag 28 augustus 2019

Je bent lekker aan het werk en zaagt de stukken hout één voor één doormidden, maar dan gaat het mis! Je stuit onverwachts op een verborgen spijker. Behoorlijk balen, want er is geen doorkomen aan. Gelukkig kun je bij ons terecht voor de juiste aansluiting, zodat je nooit meer voor verrassingen komt te staan!​ Lees verder als je meer wilt weten over multizagen.

Lees verder

Voorkom schimmel en verkleuring bij siliconenkit

donderdag 20 juni 2019

Wat een prachtige badkamer, uiteraard strak afgewerkt met siliconenkit. Je bent trots op het eindresultaat. Het laatste waar je dan op zit te wachten is dat de kit gaat verkleuren of dat er schimmelvorming ontstaat.

Lees verder

Maak jouw tuin zomerklaar met de tips van Tim

donderdag 23 mei 2019

De zomer staat voor de deur, heerlijk, maar is jouw tuin daar wel klaar voor? En hoe krijg je jouw tuin zomerklaar? Wij gingen op werk bezoek bij hovenier Tim en vertellen je er alles over..

Lees verder

Bouwverlichting: Waar moet je op letten?

maandag 6 mei 2019

Het kiezen van de juiste bouwverlichting roept veel vragen op; welke verlichting is nodig om het werk optimaal te kunnen uitvoeren? En hoe voorkom je onveilige situaties? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten.

Lees verder

Let hier op bij de aanschaf van werkhandschoenen

donderdag 28 maart 2019

Of je werkhandschoenen nodig hebt is vaak wel duidelijk, maar er zijn zo veel soorten dat het lastig is te bepalen welke je nodig hebt. Na het lezen van dit artikel, weet je precies welke normering het beste aansluit op jouw behoefte!

Lees verder

ABC-concept valbeveiliging

dinsdag 23 april 2019

Om veilig en comfortabel te kunnen werken op hoogte, beschikt Kelfort over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. De basis voor het samenstellen van een goede valbeveilingsset bestaat uit 3 kerncomponenten. Deze hebben wij voor je uitgewerkt in het ABC-concept.

Lees verder

Kelfort Silverdrill 2.0: de beste schroef in zijn soort

dinsdag 28 april 2020

Wij laten u graag kennis maken met onze nieuwe schroef: de Kelfort Silverdrill

Onder deze naam verkopen wij een zeer sterke spaanplaatschroef met speciaal ontwikkelde punt en andere bijzondere elementen, waardoor wij durven te stellen dat deze schroef de beste is in zijn soort!

Lees verder

Aan de slag op grote hoogte

woensdag 29 augustus 2018

De Grote Sint-Laurens Kerk in Alkmaar bestaat dit jaar 500 jaar en dat wordt gevierd met schitterende activiteiten. Een letterlijk hoogtepunt is het evenement Klim naar de Hemel: een evenement waar ook Kelfort zijn steentje aan bijdraagt.

Lees verder

Winactie! #ikwerkmetKelfort

dinsdag 25 juni 2019

Kevin heeft een oud huis gekocht en is sinds 1,5 jaar bezig met het verbouwen van zijn nieuwe woning. Samen met de hulp van zijn goede vrienden wordt het huis stukje bij beetje omgetoverd tot zijn droompaleis. Hij deelt zijn ervaring met het merk Kelfort.

Lees verder

Willem Barentsz & Kelfort

maandag 16 juli 2018

In 2011 is het startsignaal gegeven voor de (her) bouw van de Willem Barentsz: een uniek schip uit de Nederlandse scheepvaart. Zeven jaar na de start en zo’n 25.000 manuren verder, bevindt de bouw zich in de eindfase. 

Lees verder