Aan de slag op grote hoogte

Klim naar de Hemel

De Grote Sint-Laurenskerk, voorheen Grote of Sint-Laurenskerk is een bekende locatie voor vrijwel iedereen uit Alkmaar en omstreken. De Grote Sint-Laurenskerk bestaat inmiddels 500 jaar en dat kan niet onopgemerkt blijven. 

Het 500 jarige jubileum van de Grote Sint-Laurenskerk leverde naast alle mediaaandacht ook veel bezoekers op: zo heeft de kerk in het eerste halfjaar zo'n 130.000 bezoekers ontvangen. Daarnaast heeft de Klim naar de Hemel in de eerste twee maanden ruim 40.000 (!) bezoekers ontvangen.

De Klim naar de Hemel is voor veel bezoekers het hoogtepunt van het 500 jarig jubileum. Bezoekers klimmen eerst naar een balkon op 20 meter hoogte, dan dóór een raam in de kerk en aanschouwen daar Het Laatste Oordeel, een schitterende gewelfschildering van Jacob van Oostsanen. Als kers op de taart kun je vervolgens naar het dak van de kerk op 40 meter hoogte en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Om ook op 40 meter hoogte de veiligheid van bezoekers te garanderen is er tijdens de bouw gekozen voor de spanbanden van Kelfort. Deze zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, bandbreedte en breeksterkte. De spanbanden varrieren van 0,5 tot 9 meter lengte, van 25 tot 50mm bandbreedt en kunnen een breeksterkte hebben van wel 16.000 kg. 

Bent u benieuwd naar de Grote Sint-Laurenskerk en de Klim naar de Hemel? Bestel dan direct (online) kaarten via de website. Let op, 'de klim' eindigt op 8 oktober.

Wilt u ook de kwaliteit ervaren van onze spanbanden of andere producten? Kijk dan op onze website of klik hier voor een verkooppunt bij u in de buurt!