ABC-concept valbeveiliging

Optimale beveiliging tijdens het werken op hoogte

Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van permanente valbeveiliging, zoals hekwerken of leeflijntrajecten. Om toch veilig en comfortabel te kunnen werken, beschikt Kelfort over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging.

Ons assortiment mobiele valbeveiliging voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de mobiele valbeveiligingsoplossingen van Kelfort creëer je overal veilige werkomstandigheden op hoogte.

Het ABC* concept

Met behulp van het ABC-concept helpt Kelfort je bij het het samenstellen van een goede valbeveilingsset. De basis bestaat uit 3 kerncomponenten:

A: Ankerpunten
Het punt waaraan een gebruiker bevestigd is, bijvoorbeeld een mobiel ankerpunt of permanent systeem.

B: Bodysupport
Geeft het lichaam de juiste ondersteuning en bescherming bij een val.

C: Connectoren
Met de connectoren worden A en B aan elkaar gekoppeld: zij verbinden de gebruiker met het ankerpunt.

*: Accessoires
Wanneer één van de drie bovenstaande componenten ontbreekt of te zwak is, wordt de veiligheid niet meer gegarandeerd en loop je gevaar. Met de accessoires voegt Kelfort een extra element toe aan het samenstellen van een valbeveiligingsset.

Complete sets
Kelfort introduceert vier nieuwe sets voor valbeveiling. Hiermee beschik je direct over een complete uitrusting om een klus veilig uit te voeren.

Ga voor onderstaande sets naar jouw Kelfort dealer:

Basisset Bouw
Geschikt voor gebruik bij werkzaamheden in de bouw. 
-> Bestaande uit een harnas met twee aanhaakogen en een valstopapparaat met valdemper van 2m.

Hoogwerkerset
Geschikt voor het werken vanuit een hoogwerker of werkbak.
-> Bestaande uit een harnas met één aanhaakoog op de rug en een vanglijn zonder valdemper welke aan de hoogwerker of werkbak vastgemaakt kan worden.

Dakenset
Om veilig te kunnen werken op platte daken.
-> Bestaande uit een harnas met 2 aanhaakogen, een kernmanteltouw van 10m, een rope grab met 2,5m band en een sling om een tijdelijk bevestigingspunt te creëren.

Allroundset
Geschikt voor diverse werkzaamheden op zowel platte als hellende daken, in de bouw, aan installaties en bij onderhoud. Er kunnen zowel korte als lange afstanden mee worden overbrugd.
-> Bestaande uit een harnas met 2 aanhaakogen, een kernmanteltouw van 20m, een karabijnhaak, een rope grab met automatische schokdemper, een sling en een valstopapparaat met valdemper van 2m.

Wil je meer informatie over Kelfort valbeveiliging? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.