Maak jouw tuin zomerklaar met de tips van Tim

Het tuinseizoen is in volle gang en dat is te merken. Ook in de omgeving van Alkmaar, waar hovenier Tim van Kleef diverse tuinen voorziet van een nieuwe look. Tim van Kleef, zelfstandige en een bekend gezicht voor velen uit de omgeving, hebben wij gevraagd naar zijn tuintips voor de komende periode. We gingen bij Tim op werkbezoek!

"Nu gaat dat een stuk gemakkelijker"

Tijdens zijn werk wordt Tim regelmatig gevraagd voor het plaatsen van een schutting of ander ‘hekwerk’. Het leukste vindt hij van niets iets maken, “het geeft heel veel voldoening en het is mooi om te zien hoe blij de klant wordt van het resultaat”. Tim gebruikt hiervoor onder andere een palenrammer. “Hierdoor kan ik in mijn eentje een paal precies goed zetten. Voordat ik de palenrammer had, gebruikte ik een grote hamer en moest ik constant het trapje op en af om te kijken of de paal recht stond. Nu gaat dat een stuk gemakkelijker”.

"Dat is toch het totaalplaatje waar je als hovenier vrolijk van wordt”

Toen we Tim vroegen of we bij hem langs konden komen, reageerde hij op typerende wijze: “Natuurlijk zijn jullie welkom, maar ik werk niet alleen met jullie producten hoor!” Toch betrapten we Tim bij het openen van zijn bus op een aantal kenmerkende rode producten, waaronder een spade en een handgrondboor. “Tja, die grondboor, dat is toch altijd handig. Vaak kan ik het wel af met een handgrondboor, maar wanneer ik tientallen meters schutting moet zetten dan gaat het toch echt makkelijker met een benzine grondboor. Wie het gemak niet zoekt is lui toch?"

Wanneer we Tim vragen over zijn mooiste project, ontstaat er direct een grijns op zijn gezicht: “ Vorig jaar heb ik een totaal nieuwe tuin aangelegd. Het mooie is hierbij dat echt alle facetten van het vak voorbij komen; bestrating, schutting en hekwerk, gazon, beplanting en vervolgens het onderhouden van de tuin. Dat is toch het totaalplaatje waar je als hovenier vrolijk van wordt”.

"Ik hoop dat mensen beseffen hoe belangrijk het is om groen in je tuin te creëren”

We vroegen Tim ook naar een aantal trends die hij momenteel ziet in zijn werkomgeving. Wat zullen we de komende zomer veel terug gaan zien?

"In de wereld van de bestrating is een opkomende trend om een motiefje zoals een bloemetje of iets dergelijks in je terras te verwerken. Ik hoop dat mensen zich beseffen hoe belangrijk het is om ook groen in je tuin te creëren. Met wat meer groen blijft je tuin leuk; er gebeurt elk jaargetij weer iets anders en je bent eerder geneigd even een frisse neus te halen”.

De 3 tips van Tim om de tuin zomerklaar te maken:

  1. De zomer komt er weer aan! Zorg er daarom voor dat het gazon op dit moment piekfijn in orde is. Geverticuteerd en bemest.
  2. Pas in de zomer de (vorm)snoei toe en houd uw tuin knap.
  3. Zit kort op het onkruid, zodat het niet verder kan uitzaaien. Zo blijft het beheersbaar.

Nu je op de hoogte bent over de aankomende tuintrends en 3 tips van Tim hebt ontvangen, kun je de tuin eens goed onder handen nemen!

Bekijk het assortiment Kelfort tuingereedschap »