Willem Barentsz & Kelfort

Herbeleef de Willem Barentsz

In 2011 is het startsignaal gegeven voor de (her) bouw van de Willem Barentsz: een uniek schip uit de Nederlandse scheepvaart. Zeven jaar na de start en zo’n 25.000 manuren verder, bevindt de bouw zich in de eindfase. 

Onder leiding van Bouwmeester Gerald de Weerdt heeft een grote groep vrijwilligers de afgelopen jaren keihard gewerkt aan de bouw van dit prachtige schip. De bouw van de Willem Barentsz is niet onopgemerkt gebleven: zo heeft het schip aandacht gekregen van diverse internationale media en heeft het bezoekerscentrum afgelopen jaar zijn 10.000ste (!) bezoeker ontvangen.

Naast vrijwilligers zijn er ook diverse sponsoren die dit project een warm hart toe dragen, zo ook Kelfort. Een belangrijk proces bij de bouw van het schip is het dichtkitten van de naden. Om u een idee te geven van de hoeveelheid werk: de naden hebben samen een afstand van ruim 1,2 kilometer (!).

Om de naden dicht te kitten heeft Bouwmeester de Weerdt gekozen voor de Hybrikit van Kelfort. "De Kelfort Hybrikit heeft bij een forse rek van ruim 80 % de grootste treksterkte, wat betekent dat de hechtsterkte van deze kit per vierkante centimeter op het geoliede hout veruit de hoogste is".

Bent u benieuwd naar de bouw van de Willem Barentsz? Neemt u dan een kijkje in het bezoekerscentrum van Harlingen of volg alle ontwikkelingen via Facebook

Wilt u ook de kracht van onze Hybrikit ervaren? Kijk dan hier voor een verkooppunt bij u in de buurt!